Arhiva
Popular Posts

Culoarea camerei si cum iti afecteaza starea de spirit

by .

 

 

 

Culorile din camerele din casa ta trebuie sa-ti scoata in evidenta personalitatea. Culorile au o influenta in multe feluri, in funcție de varsta cuiva, de sex, de apartenenta etnica sau de climatul local. Deci, atunci cand vine vorba de decorarea camerei, este important sa alegi culoarea cu intelepciune.

Pentru a avea o casa frumoasa, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la tendinte. Tendintele in materie de culoare vin si trec. O locuinta este frumoasa pentru ca oamenii care locuiesc in ea isi pun personalitatea in culorile pe care le aleg pentru decor.

Alege cu grija!

Tine cont de faptul ca fiecare culoare are o valoare psihologica. Gandeste-te la modul in care aceste culori te fac sa te simti – ele pot influenta orice sentiment de la liniste la furie. Unele culori in cantitati mari vor avea exact efectul opus asupra ta si asupra starii de spirit a celor dragi.

 

Culorile camerei si efectele lor

 

Culorile se comporta in trei moduri de baza: activ, pasiv si neutru. Poti potrivi cu usurinta culorile din fiecare camera cu gusturile tale personale si pentru scopul camerei. Culorile luminoase sunt expansive si aerisite, facand ca incaperea sa para mai mare si mai luminoasa. Culorile inchise sunt sofisticate si calde, acestea dau camerelor mari un aspect mai intim.

 

 

Rosul ridica nivelul de energie intr-o camera. Este o alegere buna atunci cand vrei sa starnesti entuziasm, mai ales pe timp de noapte. In camera de zi sau in camera de servit masa, rosul atrage oamenii impreuna si stimuleaza conversatia. Intr-un hol de intrare el creeaza o prima impresie puternica. Despre culoarea rosie s-a dovedit ca ridica tensiunea arteriala, creste ritmul respirator si ritmul cardiac.

 

 

GalbenulGalbenul surprinde bucuria soarelui si comunica fericirea. Este perfect pentru bucatarii, sali de mese, si bai. In holuri, la intrari si in spatiile mici, culoarea galbena devine expansiva si primitoare. Chiar daca galbenul este o culoare vesela, studiile arata ca oamenii sunt mult mai predispusi sa-si piarda cumpatul intr-un interior galben. Bebelusii, de asemenea, par sa planga mai mult intr-o camera galbena. In cantitati mari, aceasta culoare tinde sa creeze sentimente de frustrare si furie

 

 

Albastrul se spune ca reduce tensiunea arteriala si calmeaza respiratia alerta si scade ritmul cardiac. Acesta este motivul pentru care este considerata o culoare calmanta, relaxanta si senina, si este adesea recomandata pentru dormitoare si bai. Pentru a incuraja relaxare in spatiile sociale (camere de familie, camere de zi, bucatarii mari) alege tonuri de albastru mai calde sau mai .Albastru cald este cunoscut ca ar avea un efect calmant atunci cand este folosit ca si culoare principala a unei camere.
Albastru inchis are efectul opus, evocand sentimente de tristete.

 

 

Verdele este considerata culoarea cea mai odihnitoare pentru ochi. In bucatarie, verdele raceste atmosfera, intr-o camera de zi, el incurajeaza relaxarea. Verdele are, de asemenea, un efect calmant atunci cand este utilizat ca si culoare principala pentru decorare. Se crede aceasta culoare diminueaza stresul si ajuta oamenii sa se relaxeze. De asemenea, se considera ca verdele stimuleaza fertilitatea, ceea ce il face o alegere excelenta pentru dormitor.

 

 

Portocaliul evoca emotie, entuziasm si este o culoare energica. Desi nu se potriveste unei camere de zi sau pentru dormitoare, aceasta culoare este ideala pentru o camera de sport sau o sala de fitness. In culturile antice, portocaliul se credea ca vindeca plamanii si creste nivelul de energie.

 

 

Culorile neutre (negru, gri, alb, maro) sunt de baza pentru decor. Negru este utilizat cu precadere in doze mici, ca un accent. Intr-adevar, unii experti sustin ca fiecare camera are nevoie de un dram de negru pentru a da profunzime schemei de culori.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®