Arhiva
Popular Posts

Cum să ai grijă de părul gras?

by .Ce determina ingrasarea parului?

Parul gras este cauzat de o dereglare, relativ frecventa, a glandelor sebacee care secreta sebum. Substanta grasa naturala, sebumul, asigura ungerea parului si protejarea sa impotriva poluarii. Insa, cand este in exces se transforma intr-o problema. Acest dezechilibru, prezinta urmatoarele caracteristici: luciu, greoi, lipit de cap chiar a doua zi dupa samponare.

Cum avem grjja de parul gras?

Retine ca parul gras este la fel ca si tenul sau pielea. Cel mai important lucru este sa nu spalati parul frecvent, indiferent cat de mare este tentatia. Cu cat spalati parul mai des, cu atat glandele sebacee de la nivelul scalpului, vor fi stimulate si mai mult si parul se va unge mai repede.

De multe ori, parul gras se si incalceste foarte tare la spalat si de aceea e nevoie sa folositi si un balsam de par, insa la fel ca si in cazul samponului, cantitatea folosita trebuie sa fie foarte mica si aplicata doar la varfurile parului. Cand il piepteni, nu-l agresa. In acest fel risti sa imprastii grasimea pe toata lungimea firului.

De evitat: 

- samponul special pentru bebelusi sau copii, foarte bland, insa cu un efect de ingrasare, de aceea nu este deloc adaptat tipului de piele a adolescentilor sau a adultilor;

-evita orice fel de produse pentru ingrijirea parului care au in compozitia lor silicon, uleiuri, lanolina, precum si cele 2 in 1 care pot fi foarte agresive pentru parul tau, determinad glandele sebacee sa produca si mai mult ulei.

- frectionarea cu putere a capului cu unghiile in timpul samponarii;

- doua spalari succesive, caci al doilea are efect decapant;

- apa fierbinte incita producerea de sebum, iar parul se imbacseste mult mai repede;

- feonul cu temperatura mare tinut foarte aproape de radacinile firului de par.


Samponul uscat, solutia pentru parul gras!

S-au inventat sampoanele uscate, sub forma de spray-uri, care pot fi utilizate ori de cate ori e nevoie. Acestea redau aspectul curat al parului, cu un minim de efort, fara sa fie nevoie de apa. Ele reprezinta solutia ideala pentru femeile grabite, care nu-si permit luxul de a se spala zilnic pe par.

O data ce a ajuns pe suprafata firelor de par, substanta activa absoarbe sebumul si impuritatile, iar apoi odorizeaza si improspateaza podoaba capilara. In final, parul isi va recapata stralucirea, volumul si aspectul curat.

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®