Arhiva
Popular Posts

Ce poți să faci ca să ai un copil activ și sănătos?

by .

Unul dintre cele mai grozave lucruri pe care le poți face pentru sănătatea copilului tău este să-l ajuți să facă din activitatea fizică un obicei.

Iată câteva trucuri care pot face din mișcare o obișnuință în familia voastră:

 

Dedică timp mișcării în fiecare zi

Sparge cele 60 de minute în intervale de 10-15 minute pe care le puteți insera ca pauze în programul vostru zilnic, vreme în care dați o tură de cartier în pas alergător, săriți coarda sau vă jucați cu mingea. Indiferent ce vârstă are copilul, sunt slabe șanse să refuze oportunitatea de a petrece timp cu tine sau de a scăpa de sarcini mai puțin plăcute, cum ar fi scrisul temelor.

 

Ia-i o jucărie de care nu se va plictisi nici când va deveni adult

De la trei ani încolo este momentul ideal să-ți încurajezi copilul să-și găsească „jucăria“ favorită într-un magazin de articole sportive. O trotinetă, mult mai ușor de ambalat și stocat decât o bicicletă, pentru copii mai mici și mai mari, trece cu succes proba timpului. Alătură-te și tu, trotineta e ușor de manevrat, s-ar putea să-ți placă și ție să ai una iar plimbările obișnuite în parc au mai mult sens atunci când nu trebuie să alergi după copilul tău care prinde o viteză de supererou pe două roți.  

 

Planifică activități de familie care implică exercițiu fizic

Mergeți în drumeții, plimbați-vă cu bicicletele sau parcurgeți pe jos traseele favorite din oraș. Încurajează orice inițiativă care implică activități sportive și spune da la orice înseamnă oportunitatea de face mișcare alături de ființa cea mai dragă ție.

 

Îmbrățișează rutina – e o comoară în stimularea dragostei pentru mișcare

Profită de rutină și transformă activitățile, de altfel monotone, precum plata dărilor sau mersul la piață în oportunități de mers pe jos. O activitate atât de plăcută și simplă are un efect anti-îmbătrânire pentru tine, prin repararea ADN-ului, iar celui mic îi face viața lungă și sănătoasă. Se spune că mersul zilnic pe jos poate prelungi viața cu 7 ani.

 

Organizează ieșiri de weekend cu alte familii care au copii

Alegeți o destinație care îmbină sportul și joaca. Un parc de aventură este ideal, atât pentru copii cât și pentru adulți. Cățăratul în copaci, competițiile de tir cu arcul, turele cu bicicleta sau caiacul, toate acestea sunt genul de activități care te fac să te întrebi la finalul zilei: când a trecut așa de repede timpul?

Distracția se transformă în amintiri și, cu atât mai important, în amintiri pe care va încerca tot restul vieții să le recreeze.

 

Lasă-l să aleagă singur activitatea organizată la care i-ar plăcea să participe   

Copilul nu are nevoie să aibă programul încărcat de dimineață până seara cu activități organizate și să fie într-o alergare continuă – are timp să decidă dacă vrea să-și ocupe în felul acesta ziua când crește; investește altfel în el și încearcă să descoperi ce activitate îl face să se simtă bine și îi place și abia apoi înscrie-l la cursuri organizate.

Tenis, dans contemporan, arte marțiale, fotbal, indiferent ce alege, învață-l că cel mai important este să se bucure de fiecare clipă în care își solicită corpul prin mișcare.

Dacă activitatea fizică este sau devine un obicei pentru tine, atunci, fără prea mari Ține-te de un program zilnic de mișcare, oferă-i soluții inteligente și active atunci când își dorește jucării și încurajează-i orice inițiativă care implică exercițiu fizic.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®