Arhiva
Popular Posts

Tocurile: Frumusețe versus sănătate?

by .

Tocurile înalte reprezintă o combinație inedită de iubire și ură când vine vorba de picioarele noastre. Sunt plăcute ochiului și ne fac să ne simțim mai elegante, mai frumoase. Pe de altă parte,  prețul plătit pentru această senzație este unul destul de scump: deformarea piciorului, dureri de spate, etc.

E adevărat că, mai ales dacă ești mică de înălțime sau mai plinuță, tocurile par o binecuvântare. Te fac să pari mai înaltă, conturează forma piciorului, și totuși, când mergi la cumpărături și vrei să-ți cumperi o astfel de pereche de pantofi, adu-ți aminte de ultima ta experiență cocoțată pe astfel de tocuri înalte. Degetele de la picioare amorțite, articulații inflamate, dureri de gambe și de spate, ca să nu mai spunem de cele musculare. Prin urmare, ce alegi între frumusețe și confort?

 

De ce sunt dăunătoare și care e înălțimea ideală

Conform specialiștilor, purtarea tocurilor poate să aibă mai puține urmări neplăcute pentru sănătate în anumite condiții.

În primul rând, ar trebui să optezi pentru încălțăminte cu toc mai mic de cinci centimentri, înălțimea ideală fiind cam de unu-trei centimetri. Tocurile care depășesc această înălțime deformează mersul, pașii sunt mai scurți și nu poți să te deplasezi la fel de repede, iar greutatea se resimte la baza piciorului, ceea ce fixează centrul de greutate și pune presiune pe genunchi și partea de jos a spatelui.

 

La ce să fii atentă

Pe de altă parte, nici încălțămintea cu talpă plată, cum ar fi sandalele joase și balerinii, nu este indicată, deoarece nu are o formă adaptată piciorului și poate cauza durere, oboseală și ciocuri în călcâi. Prin urmare, evită extremele și asta înseamnă să nu porți pantofi sau sandale prea înalte, dar nici talpă plată, ci încălțăminte care să aibă tocul între unu-trei centimetri.

 

Info

Dacă nu poți să renunți la pantofii cu toc înalt, încearcă măcar să reduci timpul în care îi porți. De exemplu, la un eveniment sau o petrecere, îi poți schimba cât stai la masă și te odihnești, pentru intervale scurte, cu pantofi mai comozi.      

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®