Arhiva
Popular Posts

O terapie eficientă pentru a scăpa de stres

by .

Pentru a scăpa de stres nu ai nevoie decât de o prietenă bună și câteva ore la dispoziție, pe care să le petreci la cumpărături.

’’Cu siguranță, cumpărăturile înseamnă ceva fericit pentru fiecare om în parte’’, spune Paco Underhill. Autorul cărții, De ce cumpărăm: Știința shoppingului.

Paco Underhill a studiat timp de 20 ani acest aspect al vieții femeilor și este de părere că putem folosi cumpărăturile în scopuri diverse: ca terapie, ca recompensă, ca metodă de a pierde timpul, drept scuză pentru a ieși din casă sau chiar ca metodă de a întâlni un potențial partener.

 

Shoppingul aduce bucurie

 

Oricare ar fi motivul pentru care mergi la cumpărături, esențial este că te face să te simți mai bine, fiind ca o formă de terapie. Este benefic să te recompensezi sau să te consolezi cumprându-ți ceva ce îți place.

 

Cumpărăturile-instinct primar

 

Cumpărăturile necesită procesarea informației în vederea achiziționării. Femeile posedă calități înnăscute în acest sens. În timp ce bărbații sunt ’’ vânatorii’’ femeile sunt ’’strîngătorii’’, spune Mary Summes, asistent social specializat pe problemele femeilor.

 

  ’’Diferența este înnăscută în ceea ce privește abilitatea de a scana, de a analiza  și de a face alegeri. Femeile tind să cheltuie bani în vederea înbunătățirii mediului în care trăiesc , de a crește calitatea vieții.’’

 

Shopping- socializare și satisfacție

 

Shoppingul este o activitate care le permite femeilor să interacționeze. Astfel cumpărăturile devin un fel de aventură comună. Potrivit statisticilor, o femeie petrece 8 minute și 15 secunde pentru a achiziționa ceva atunci când este însoțită de o persoană de sex feminin. Dacă este însoțită de copii, va petrece în medie 7 minute, timp ce se reduce la 5 minute dacă este singură și la aproximativ 4 minute dacă alături are un bărbat.

 

’’Când două femei merg la cumpărături împreună, vorbesc, se sfătuiesc și cântăresc îndelung până să ia o decizie și de aici rezultă timpul prelungit în magazine’’ concluzionează Underhill. Shoppingul este o activitate socială, în urmă căreia se creează legături între femei. În procesul de cumpărare, femeile fac schimb de opinii și se complimentează reciproc, făcând din aceasta o experiență benefică.

Femeile din ziua de azi au o putere de cumpărare semnificativ crescută față de trecut. Multe din ele profită de acest lucru. Shoppingul, în formele lui variate, le oferă nenumărate posibilități de a-și oferi clipe de plăcere.

 

Este indicat ca femeile să profite de efectele benefice ale acestei activități, în limita permisă de buget, evident, shoppingul putând fi considerat o formă de terapie.

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®