Arhiva
Popular Posts

1 Iunie - ziua internațională a copilului. 14 sfaturi care te vor ajuta să crești un copil fericit și mulțumit

by .

1 Iunie - ziua internațională a copilului. 14 sfaturi care te vor ajuta să crești un copil fericit și mulțumit

 

În fiecare an, în prima zi de vară  se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. A fost sărbătorită pentru prima dată la nivel naţional în Turcia în data de 23 aprilie 1920. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.

 

Fericirea copilului este unul dintre scopurile vietii majoritatii parintilor. Insa, nu putine sunt situatiile in care parintii uita de acest scop maret si se surprind ridicand tonul, spunand lucruri pe care le regreta sau, mai rau, lovindu-i.

Aceste lucruri neplacute se intampla intr-o mare masura din cauza faptului ca uitam sa ne urmarim pe noi insine, sentimentele, comportamentul, ne suprasolicitam, obosim si ne trezim plini de stres si de frustrari.

Iata 14 sfaturi care te vor ajuta sa cresti un copil fericit si multumit.

1. Incepe cu tine insuti. Este in puterea ta sa ai grija mereu ca sa ai o dispozitie buna, sa ai o alimentatie sanatoasa, sa te odihnesti suficient, sa dormi destul, sa ai un stil de viata sanatos si activ.

2. Ai grija de starea ta emotionala. Opreste-te la timp, inainte sa ajungi la stres si la a-ti revarsa nervii. Fii linistit si gandeste la rece.

3. Priveste comportamentul neplacut al copilului ca pe o incercare a acestuia de a-ti comunica ceva. Urmareste-ti cu atentie copilul si vei observa ca, cel mai probabil, ii lipseste atentia ta.

Educația copilului mic fără cuvântul “NU!”. Modul isteț de a-l opri din joc fără să plângă

4. Niciodata nu-i pune copilului etichete. Si evita sa-i scoti in evidenta neajunsurile, caci asa ii vei eroda increderea in sine.

5. Daca vrei ca micutul sa-ti respecte rugamintile si dorintele, este clar ca trebuie si tu sa i le respecti pe ale sale.

6. Criticile si laudele nu trebuie sa fie indreptate la adresa copilului, ci a comportamentului.

7. Accepta-l pe copil asa cum este. Nu incerca sa-l schimbi in totalitate.

8. Atunci cand comunici cu copilul, fa-o intotdeauna cu calm si cu bunavointa.

9. Uita-te in ochii copilului atunci cand ii vorbesti.

 

Ai un copil gălăgios? Iată ce trebuie să faci dacă ți-e dor de liniște în casă

10. Nu reactiona negativ la istericalele copilului. Cu timpul, acestea vor inceta.

11. Arata-i micutului in diferite moduri ca este important, util si ca ai nevoie de el.

12. Ai grija cum construiesti increderea in sine a copilului, astfel incat sa nu exagerezi nici intr-o directie.

13. Invata-l pe copil de mic sa-si asume responsabilitatea pentru deciziile si pentru actiunile sale. Si, mai tarziu, pentru viata sa.

14. Ai grija ca micutul sa creasca inconjurat de iubire, liniste si grija.

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®