Arhiva
Popular Posts

Cum să faci cumpărături în mod inteligent în perioada reducerilor

by .

 

Vara e în toi, la fel şi sezonul reducerilor! Prețuri irezistibil de mici la haine, sandale, genți, accesorii, produse cosmetice și haine, muuuulte haine!

Tentația e mare, și, dacă n-ai grijă, te poți trezi că deși ai cumpărat la preț redus, tot ai cheltuit o grămadă de bani. Desigur, trebuie să profiți de reduceri, dar nu te lăsa convins/ă să cumperi un produs doar pentru că e la reducere!

 

Oficial, avem două mari perioade de soldări într-un an. Prima etapă a reducerilor este marcată de soldările de iarnă care se desfăşoare între 15 ianuarie şi 15 aprilie. Al doilea segment de reduceri din an este între 1 august şi 15 octombrie, cunoscut şi ca perioada soldărilor de vară.

Acest gen de reduseri se aplică, în principal, articolelor de îmbrăcăminte şi încălţăminte
Între aceste intervale de timp, comercianţii îşi pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la preţuri reduse, dar numai cu respectarea unor anumite reguli:

 - orice reducere de preţ trebuie indicată în mod clar, astfel încât să nu existe nicio îndoială în privinţă preţului final;

 - preţul indicat trebuie să fie costul total, cu toate serviciile care trebuie plătite de către consumator;

 - preţul redus trebuie să fie inferior preţului de referinţă - cel la care se vindea produsul înaintea aplicării discountului, în acelaşi spaţiu de vânzare, în perioada ultimelor 30 de zile.

Iată câteva sfaturi în perioada reducerilor:

 

PREGĂTIREA DINAINTE DE “ATAC”

 

Fă-ți o listă. Dacă n-ai o listă clară cu ce anume ai nevoie, vei ajunge să cumperi lucruri pe care nu le vei folosi. Iar asta înseamnă bani aruncați pe fereastră.

 

Echipează-te adecvat.  Ai nevoie de echipament special, adaptat sesiunii de shopping preungit care te așteaptă. Asta înseamnă încălțăminte și haine comode, ușor de luat și dat jos, care să nu te facă să pierzi timp prețios prin cabinele de probă. Bijuterii? Mai bine nu, sau doar foarte simple, să nu se agațe prin haine. Machiaj? Minimal, să nu existe riscul să rămână pe haine, dar destul cât să combată lumina puternică din cabinele de probă.

 

Du-te singur la shopping. Sigur, e mai amuzant să străbați magazinele în gașcă, iar prietenii îți pot oferi păreri și ajuta să te decizi mai ușor. Dar cel mai bine te concentrezi de unul singur și astfel vei și economisi timp. În fond, tu vei purta ceea ce cumperi, deci ești cel mai în măsură să decizi.

 

CÂND AJUNGI ÎN MAGAZINE

 

Nu cumpăra nimic fără să probezi! E regula de aur dacă vrei să eviți dezamăgirile și banii cheltuiți aiurea. Oricât de bine arată o haină pe umeraș sau o geantă pe raft, trebuie să vezi cum va arăta pe tine. Corpul tău, forma feței, culoarea tenului și restul trăsăturilor tale fizice sunt cele care fac ca un lucru anume să stea bine pe tine sau nu. Orice haină sau accesoriu care-ți face cu ochiul trebuie probat înainte de a fi cumpărat!

 

Încearcă mai multe mărimi… până o găsești pe cea care care ți se potrivește! Mărimile diferă de la un brand la altul, de la un material la altul și chiar de la un sezon la altul. Ia la probat 2-3 mărimi ale aceluiași produs și alege-o pe cea care te flatează cu adevărat.

 

Privește-te din toate unghiurile. Nu te grăbi atunci când probezi ceva. Uită-te în oglindă din toate unghiurile, mișcă-te în fel și chip, plimbă-te, stai jos, apleacă-te, întinde-te… Dacă îți place ce vezi în orice ipostază, ai undă verde la cumpărat.

 

Dacă găsești produsul perfect, cumpără-l în mai multe exemplare. Ai găsit pantalonii care vin ca turnați pe tine, tricoul care-ți pune în valoare tenul, sutienul care îți scoate perfect formele în evidență… Dacă și prețul e perfect, cumpără mai multe exemplare, în culori diferite.

 

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®