Arhiva
Popular Posts

Cum alegem ghiozdanul pentru școală?

by .

Pentru că începerea noului an școlar se apropie cu pași repezi, am decis să punem în discuție problema ghiozdanelor. Ca și părinte grijuliu trebuie să te asiguri că  copilul poartă ghiozdanul corespunzător si nu îl umple până la refuz, deoarece acesta poate avea o influența negativă asupra sanătății copilului.​​

Cel mai bine ar fi ca ghiozdanul școlarului să nu cântărească mai mult de 10- 15 % din greutatea sa corporala. Dar, in zilele noastre, tot mai mulți elevi supraincarcă ghiozdanele și ele ajung să cântărească până la 40% din greutatea corporală, ceea ce poate fi foarte dăunător pentru un copil aflat încă in creștere.

De ce sunt ghiozdanele atât de periculoase? Ei bine, din ce in ce mai mulți copii acuză dureri de spate, iși pot deforma coloana vertebrala, gâtul si umerii.

Au apărut acum ghiozdane potrivite pentru orice vârstă. Așa că mergi prin magazine și cumpără ghiozdanul potrivit pentru vârsta copilului tău!

Cele mai bune ghiozdane sunt cele cu bretele late, care nu incomodează umerii copilului. De asemenea, se recomandă folosirea centurii (bretelele ce se prind la nivelul taliei), deoarece acestea ajută la distribuirea uniforma a greutății ghiozdanului. Nu-l lăsa sa poarte ghiozdanul pe un singur umăr fie că este vorba despre ghiozdanul cu 2 bretele purtat numai pe un umăr, fie ghiozdanul cu o singură bretea. Acestea sunt extrem de dăunatoare deoarece greutatea nu se distribuie cum trebuie și numai o parte a corpului este solicitată.

In ultima vreme specialiștii recomandă ghiozdanele tip roller. Acestea au rotile si un mâner de care pot fi târâte atunci când greutatea este prea mare. Invață-ți copilul să aleagă carțile si caietele cu adevarat necesare si să nu poarte nimic inutil în plus. De asemenea, arată-i cum să aranjeze lucrurile în ghiozdan, cărțile mai grele trebuie așezate mai aproape de corp, pentru a-l ajuta să-și mențină echilibrul.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®