Arhiva
Popular Posts

Cunoaște-ți cămașa: Tipuri de gulere

by .

Gulerul cămasii are un rol important pentru a-ti intelege bine camasa si este un bun reper pentru incadrarea acesteia intr-un anumit stil vestimentar. Cred ca, nu o data, v-ati confruntat cu dilema gulerului camasii: cum se numeste, carui tip de camasa i se potriveste: business, smart, casual, de ceremonie.

 

Gulerul clasic: Este un guler semi-deschis, traditional, elegant atat ca forma, cat si ca dimensiuni. Gulerul clasic se potriveste de minune cu orice fel de cravata. Ca si model, poate avea unul sau doi nasturi. Il intalnim la camasile business/clasice si, uneori, la camasile de ceremonie.

 

Gulerul Wide Spread sau English Spread: Este un guler traditional englezesc si se spune ca este gulerul pentru care a fost facut nodul de cravata Windsor. Il intalnim la camasile business/clasice si este de obicei purtat cu cravata si la costum, uneori si la camasile de ceremonie, insa poate fi purtat si deschis la un blazer.

 

Gulerul French (Spread, deschis): Acest tip de guler prezinta o deschidere mai mare decat la gulerul clasic si mai mica decat gulerul englezesc. Se potriveste atat cu un nod de cravata mai bogat, cat si cu unul mai ingust. Il intalnim la camasi business/clasice si la camasi smart casual.

 

Gulerul button-down: Gulerul button-down poate fi purtat cu cravata, prezentand avantajul unei bune fixari a acesteia, mai ales cand camasa este purtata cu sacou sau pulover. Acest tip de guler arata insa mai natural si mai aproape de originile sale sportive cand este purtat fara cravata. Il intalnim la camasile smart casual si casual si arata minunat purtat deschis la un blazer.

 

Gulerul smart: Il intalnim de obicei la camasile smart/casual.

Gulerul Two Buttons: Este o varianta a gulerului clasic, insa are doi nasturi. Este un guler elegant, care incadreaza perfect o cravata bogata, si care, in plus, datorita celor doi nasturi, prezinta avantajul ca nu isi modifica aspectul in momentul in care il descheiati lejer la gat. Il intalnim la camasile business/clasice, insa poate fi purtat deschis la sacou sau blazer.

 

Gulerul Wing: Gulerul pentru papion. Este modelul de guler specific pentru camasile de ceremonie si se poarta numai impreuna cu papion. Varfurile scrobite ale gulerului au o forma asemanatoare aripilor, de unde si denumirea de guler Wing (engl.=aripa).

 

Gulerul Round Wing: Reprezinta o varianta a gulerului pentru papion, cu varfurile gulerului rotunjite.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®