Arhiva
Popular Posts

De ce nasturii de la cămășile bărbaților sunt puși pe dreapta și la femei pe stânga?

by .

-- Știm cu toții ca mai în toate portretele Napoleon Bonaparte este reprezentat cum își îndesa mâna în tunica , acest lucru nu ar fi fost posibil decât dacă nasturii erau așezați pe dreapta . Toate femeile îl ridiculizau și de atunci a poruncit ca femeile să aibă hainele cu nasturii pe partea opusă.

-- Dacă majoritatea bărbaților își țineau armele în mâna dreaptă , femeile țineau bebelușii în brațe cu mâna stânga , cu mâna dreaptă deschideau cămășile ca să-i hrănească.

-- Femeile erau imbrăcate de servitori, iar bărbații făceau acest lucru singuri. Pentru că servitorii erau dreptaci, era mai ușor pentru ei să aiba nasturii pe stânga.

Producătorii de haine au vrut să pastreze aceste diferențe de-a lungul timpului.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®