Arhiva
Popular Posts

9 septembrie- Ziua Internațională a Frumuseții

by .

Ziua se sărbătorește începând cu anul 1995, la inițiativa Comitetului Internațional al Esteticii și Cosmeticii (SIDESKO). Este dedicată în special esteticienilor, stiliștilor, designerilor, instructorilor de fitness și a tuturor celor ce lucrează în domeniul înfrumusețării.

Frumusețea ocupă un loc de preț în viețile noastre. În această zi se desfășoară numeroase concursuri de frumusețe pe tot globul.

Chiar dacă se spune ca frumusețea vine din interior, se acordă o mare importanță și exteriorului, constatându-se o creștere a numărului de femei, în special, care iau cu asalt saloanele de înfrumusețare. Dacă în trecut cele mai căutate erau frizeriile, acum în top au ajuns saloanele care oferă pachete întregi de solar, manichiură, pedichiură sau masaj. Nici bărbații nu se lasă mai prejos, numărul celor care se îngrijesc de aspectul exterior fiind și el în creștere.

Curiozități despre frumusețe

 

1. Celebra regină egipteană Cleopatra, folosea “gândaci de cârmâz” (insecte care cresc pe anumiţi cactuşi), uscaţi şi pisaţi, pentru a-şi colora buzele într-o puternică nuanţă de roşu carmin.

 

2. Uleiul de argan are un foarte bun efect antirid, dar este recunoscut şi pentru prevenirea îmbătrânirii pielii. Este folosit cu succes în tratarea exemelor şi a psoriazisului, acneei, cicatricilor şi vergeturilor, dar este şi un foarte bun remediu pentru păr degradat, unghii fragile şi arsuri solare.

 

3. Conform Bibliei, machiajul cu pudră colorată are 10.000 de ani. Din anul 5.000 î. Hr. datează o sumedenie de ustensile pentru machiaj şi chiar recipiente ce se închideau ermetic pentru a pastra fardurile.

Cercetările ne dezvăluie secretele conservate în acele fiole misterioase şi ne permit să reconstituim ritualurile cotidiene de frumuseţe, care nu sunt cu nimic mai prejos decât ale noastre.

 

4. În Egipt, chiar dacă cele mai scumpe reţete de farduri erau exclusiv la dispoziţia nobililor, şi sclavele aveau fardurile lor. Machiajul începea prin trasarea pleoapei inferioare cu khol negru pentru a le proteja de vânt şi nisip.

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®