Arhiva
Popular Posts

Cum scăpăm de scamele de pe haine

by .

Materialele fine și catifelate atrag foarte ușor scame și puf, care se vede cu atât mai mult cu cât hainele tale sunt de culoare închisă. Iată câteva metode simple să scapi de ele și să arăți impecabil ori de câte ori ieși în oraș.

Hainele tale adună scame fie pentru că sunt prea moi și catifelate, fie pentru că se electrizează. Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de această problemă.

 

Spală separat hainele care adună scame

Curăță bine cuva mașinii de spălat cu o lavetă umedă, ca să aduni scamele rămase de la spălările anterioare. Apoi, spală separat hainele care au tendința să adune scame și clătește-le de două ori, în apă rece. Apoi lasă-le să se usuce în aer liber, deoarece în uscător se electrizează și adună tot puful din preajma ta.

 

Întoarce hainele pe dos

Este o metodă simplă și foarte eficientă! Întoarce pe dos hainele care adună scame, înainte de a le pune în mașina de spălat și alege un program fără stoarcere. În timpul centrifugării, scamele se lipsesc și mai bine de material și vor fi mai greu de curățat.

 

Folosește oțet

După ce speli rufele, adaugă în apa în care le clătești o ceașcă mică de oțet alb. Fiind acid, oțetul împiedică scamele să se mai lipească de hainele tale pufoase și elimină, totodată, și cea mai mare parte din bacteriile și mirosurile neplăcute.

 

Ustensile ieftine care te ajută să cureți scamele

Piatra ponce, o simplă mănușă de cauciuc sau un burete de vase, curat și uscat, te ajută să aduni rapid scamele și puful de pe haine. Trebuie să freci ușor materialul, cu mișcări circulare, pentru a aduna scamele mai ușor. În comerț găsești, de asemenea, role cu hârtie adezivă pentru scame, foarte utile și în cazul firelor de păr sau de blană de la animalele de casă.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®