Arhiva
Popular Posts

La mulți ani chișinău!

by .

În primul rând, felicităm orașul nostru drag! Iar în al doilea, crezi ca știi totul despre Chișinău? Dacă răspunsul tău este da, să știi că noi îndrăznim să te contrazicem. Iată căteva curiozitați despre Chișinău.

1. Chișinăul este cea mai verde capitală din Europa.

2. Pentru prima dată denumirea „Chișinău” este datată cu 17 iulie 1436, denumirea ar însemna „izvor”.

3. Bunurile produse în Chișinău sunt cumpărate în mai mult de 80 de țări ale lumii.

4. Viața culturală este menținută de 11 teatre de profesioniști, 9 muzee, 5 săli de concerte, 48 biblioteci, 44 case de cultură, 8 cinematografe.

5. În prezent, Chișinăul este al doilea oraș ca mărime a populației în limitele spațiului etnic românesc, cedând întîietatea doar Bucureștiului.

6. În Chișinău, numărul femeilor, în comparație cu numărul bărbaților, este ceva mai ridicat.

7. La Chișinău toamna sosește în jurul datei de 20 septembrie.

8. În anumiți ani, apar în masă buburuze și fluturi albi americani.

.9 „Orașul din piatră albă” este sintagma cu care este supranumit Chișinăul.

10. Primul vers din forma actuală a imnului orașului Chișinău, intitulat„ Orașul meu” (muzica: Eugen Doga, versurile: Gheorghe Vodă), este: „Orașul meu din albe flori de piatră”.

11. Grădina Zoologică, deschisă la 9 mai 1978, este unică în țara noastră și cuprinde peste 1000 de animale de diferite specii de pe toate continentele, chiar și din Antarctida.

12. Chișinăul este și capitala culturală a republicii.

13. Gara de trenuri din mun. Chișinău reprezintă o construcție proiectată de arhitectul L. Ciuprin și construită în anul 1948.

14. Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău este unul dintre cele mai vechi modele de arhitectura peisajeră din Basarabia.

15. Clădirea Muzeului de Arheologie și Etnografie al Academiei de Științe a Republicii Moldova („Casa Iamusevschi”) este construită la sfârșitul secolului XIX, din piatră și parțial tencuită.

16. Aeroportul, gara feroviară și stația de autobuze ne dau acces la lumea întreagă;

17. Sub aspect economic, Chișinăul este cel mai mare și dezvoltat centru industrial al țării.

18. Orașul dispune de stadioane moderne și complexe sportive, hipodrom, de asemenea, și de bine cunoscutul traseu de motocros, recunoscut de specialiștii din acest domeniu ca unul dintre cele mai bune în Europa.

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®