Arhiva
Popular Posts

8 trucuri ca să nu ți se decoloreze hainele

by .

Cu cât culorile hainelor tale sunt mai vii şi mai strălucitoare, cu atât îmbrăcămintea ta va părea mai nouă şi mai îngrijită. Iar asta cu foarte puţin efort din partea ta. Nu trebuie decât să urmezi sfaturile de ma jos şi vei avea  haine ca noi întreg sezonul!

 

-    Nu spăla niciodată hainele de culoare albă împreună cu cele colorate. Este posibil ca nuanţele să se întrepătrundă iar îmbrăcămintea albă să se păteze. 
-    Hainele sensibile, din care ştii că iese culoarea, se spală la mână cu detergent şi apă călduţă
-    Vrei să vezi dacă iese culoarea dintr-o bluză sau dintr-un tricou? Umezeşte un colţ iar apoi freacă locul cu o bucată de hârtie albă. Dacă hârtia s-a colorat, este de preferat să speli articolul de îmbrăcăminte la mână şi nu în maşina de spălat. 

 

Foloseşte produse naturale!
-    În cazul primei spălări a unei bluze sau a unui pulover, pentru a evita decolorarea acestuia, adaugă în apă o lingură de oţet. Vei vedea că îmbrăcămintea îşi va păstra culoarea vie. 
-    Când speli haine de culori diferite, adaugă la ultima lor clătire câteva linguri de sare. Aşteaptă câteva minute pentru ca soluţia să pătrundă bine în fibre iar apoi clăteşte cu apă din abundenţă.  Astfel, culorile nu vor ieşi din ţesătură iar îmbrăcămintea nu se va păta. 
-    Pentru a împrospăta culorile ţesăturilor din bumbac, acestea se ţin câteva ore în lapte degresat iar apoi se spală normal şi se clătesc bine. 
-    Hainele din lână închisă la culoare îţi recapătă frumuseţea dacă sunt periate uşor cu un ametec de jumătate de litru de apă şi 10 grame de tutun de pipă. 

Atenţie la detergenţi!

 Alege detergenţi de bună calitate şi speciali pentru fiecare tip de haină în parte. În magazine există detergenţi pentru haine albe, colorate şi negre. De asemenea, hainele colorate nu se spală niciodată cu clor. Dar, pentru a împrospăta culorile poţi folosi cu încredere vanish pentru haine colorate. 

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®