Arhiva
Popular Posts

​ Hainele tale se electrizează? Uite ce să faci!

by .

Anotimpurile de tranziție sau sezonul rece sunt perioadele în care scoatem de la ”naftalină” puloverele. Unul dintre surprizele pufoaselor obiecte vestimentare este însă faptul că au tendința să se electrizeze. Există trucuri simple, cu efect antistatic, efecte care pot fi obținute cu ajutorul unui ac de siguranță, degetar sau orice obiect metalic.

 

Încărcătura electrică pe care o resimțim atunci când luăm contact cu hainele este efectul unui mediu prea uscat, al frecării cu alte țesături, etc. Însă dacă te confrunți în mod frecvent cu această problemă, poate ar trebui să afli câteva trucuri cu efect antistatic.

 

Acul de siguranță

Un banal ac de siguranță poate rezolva problemele pe care le ai cu ”curentarea”. Tot ce ai de făcut este să prinzi un ac de siguranță la baza pantalonului, dacă l-a luat pe sub dres, la cusăturile pulovărului și pe spatele eșarfelor. Poate nu te-ai aștepta, dar această mică bucată de metal ține la distanță ”curentul”.

 

Cu un degetar

Dacă treci pur și simplu pe dosul țesăturii un degetar – acel instrument pe care îl pui pe degetul arătător pentru a te proteja de înțepăturile acelor atunci când coși, vei observa că hainele nu se mai electrizează. Trucul cu degetarul funcționează de minune în special în cazul materialelor foarte delicate, cum ar fi mătasea sau voalurile.

 

Broșe

Broșele sau alte obiecte decorative din metal care se pot prinde de haine sunt și ele excelente pentru a scăpa de efectul static.

 

Cu umerașul

Dacă ai un umeraș metalic, îl poți ține câteva secunde sub haine, după ce te-ai îmbrăcat. Și acest truc este foatre bun pentru materialele delicate, cum ar fi mătăsurile.

 

Cu fixativ

Și fixativul face minuni dacă hainele se electrizează. Ține fixativul la o distanță suficientă de îmbrăcăminte, astfel încât atunci când pulverizezi să nu lași urme vizibile. Acest produs a fost conceput nu doar să-ți fixeze părul, dar și să nu ți se mai electrizeze șuvițele de păr. Ei bine, iată că acesta funcționează și pentru fibre.

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®