Arhiva
Popular Posts

Exclusiv pentru bărbați: cum se poartă corect ciorapii

by .

Un bărbat aranjat este cel mai bun indiciu că femeia de lângă el are grijă de aspectul fizic al partenerului.  

În cele ce urmează veţi descoperi cum, în ce circumstanţe şi în ce combinaţii se poartă cel mai popular accesoriu printre bărbaţi — ciorapii.

1. Culoarea ciorapilor trebuie să coincidă cu cea a costumului, însă să aibă o nuanţă ceva mai deschisă decât culoarea pantofilor. Încercaţi să găsiţi ciorapi într-un ton cu pantalonii (dacă aceştia nu sunt negri, desigur). Dacă vă reuşeşte, alegeţi ciorapi într-un ton mai deschis sau mai închis decât pantalonii.

În stilul business, ciorapii albi sunt absolut excluşi. Culorile aprinse, intense sunt potrivite pentru odihnă şi sport. De asemenea, evitaţi să purtaţi ciorapii cu aplicaţii, personaje din filme de animaţie, sau pe cei inscripţionaţi dacă doriţi să lăsaţi o impresie bună despre dumneavoastră. Este admis desenul discret: modelul britanic în pătrăţele, logourile sau punctişoarele.

2. Ciorapii trebuie să fie lungi. Pielea nu trebuie să se vadă chiar dacă staţi picior peste picior. Aspectul picioarelor goale distrage atenţie, lăsând loc pentru imaginaţie, fapt care nu este în avantajul nimănui.

3. Citiţi cu atenţie eticheta. Optaţi pentru ciorapi din bumbac subţire, de calitate superioară. Este admis ca ţesătura să conţină şi lycra, însă acest material să nu depăşească 2%. Lycra conferă durabilitate ciorapilor, făcându-i mai elastici. Ciorapii de mătase se poartă doar cu fracul. De asemenea sunt confortabile combinaţiile de lână şi bumbac, mătase şi bumbac. Astfel pielea va respira (materialele sintetice nu trebuie să depăşească 5% din compoziţia ciorapilor).

Elasticul nu trebuie să strângă prea tare piciorul. Ciorapii de calitate au aşa-zisul „press control”, adică elasticul ţine ciorapul pe picior fără a lăsa urme pe piele.

4. Ciorapii se spală zilnic. Pentru a evita problema lipsei ciorapilor curaţi, cumpăraţi şapte perechi de ciorapi, ca să aveţi câte o pereche pentru fiecare zi a săptămânii. În plus, veţi mări durata de viaţă a acestora.


Iată câteva combinaţii orientative de culori în ţinute, care vă vor ajuta să alegeţi corect ciorapii:

Costum gri — cămaşă albă, bleu, roză, de culoarea fildeşului - cravată de orice culoare - pantofi negri - ciorapi în ton cu cravata.

Costum gri-închis — cămaşă albă, roz-deschis – cravată în culori roşu şi negru – pantofi negri – ciorapi negri.

Costum albastru-închis — cămaşă albă, de culoarea fildeşului – cravată gri, roşie, bordo – pantofi negri, maro-închis – ciorapi bordo sau gri.

Costum albastru-închis — cămaşă albă – cravată în nuanţe de alb, roşu, bleu – pantofi negri – ciorapi de culoare albastru-închis sau bordo-închis. 

Costum verde-închis — cămaşă de culoarea fildeşului – cravată în nuanţe de verde, roşu, maro – pantofi maro – ciorapi maro.

Costum de culoarea nisipului — cămaşă bleu – cravată albastră – pantofi maro-deschis – ciorapi bleu.

Costum maro-închis — cămaşă albă, bej, roz – cravată în nuanţe de verde şi maro sau roşu şi maro – pantofi maro – ciorapi maro-închis.

Costum negru — cămaşa albă – cravată gri – argintiu, roşu-negru – pantofi negri – ciorapi gri-fumurii, negri.

Totuşi, alegerea ciorapilor rămâne la discreţia fiecăruia. Aşadar, urmaţi-vă vocea interioară, dar nu uitaţi că orice piesă pe care o purtaţi transmite un mesaj despre dumneavoastră.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®