Arhiva
Popular Posts

Pericolul la care te expui dacă porţi haine din materiale sintetice

by .Garderoba unui om obișnuit nu mai arată ca acum câțiva zeci de ani, când materialele la modă erau doar cele din bumbac, mătase, in, cânepă, lână, bambus. Atât femeile cât și bărbații obișnuiau să își facă hainele la croitorie cu materiale cumpărate.

Din păcate, astăzi acest lucru nu mai este la modă. Astfel că, alegem haine din magazine fără să ne uităm neapărat la materiale. În plus, există multe materiale sintetice, care sunt la modă în zilele noastre. De aceea, foarte multă lume suferă de iritații ușoare ale pielii, mâncărimi, urticarii sau eczeme pe piele fără să știe cauza.

Evită hainele care nu se șifonează
Materialele sintetice conțin chimicale termoplastice, care emană molecule plastice când sunt încălzite. De altfel, aceste haine nu pot fi călcate. Acrilicele, poliesterul și nailonul sunt materiale chimice ce pot cauza probleme la nivelul pielii.

Nu usca hainele din materiale sintetice la uscător
Hainele sintetice nu ar trebui să fie uscate în uscător, deoarece prin încălzirea lor, acestea emana toate substanțele chimicale în casă și în mediu. De altfel, atunci când porți haine sintetice și transpiri, nu faci decât să absorbi aceste substanțe periculoase în organism.
Unele dintre aceste substanțe chimice periculoase sunt și plerfluorochimicalele (PFC), substanțe ce au fost găsite în sângele oamenilor și animalelor din întreaga lume. Acest lucru este îngrijorător, deoarece aceste substanțe pot duce în timp la grave probleme de sănătate, precum cancer, boli de rinichi sau probleme ale sistemului respirator.

Cele mai multe haine sunt o combinație de bumbac cu poliester.
 Acestea sunt tratate cu formaldehida și amoniac, pentru a deveni moi. Formaldehida poate declanșa crizele de astm și este considerat, conform UE, un cancerigen de clasa 3. Vopselele pentru textile sau înălbitorii conțin metale grele toxice, cum sunt cromul sau cadmiul. Iar celofibra este tratată cu sodă caustică sau acid sulfuric.
De asemenea, hainele de tipul pijamalelor rezistente la foc pentru copii, ar trebui evitate cât mai mult posibil. Acestea sunt tratate cu ignifungați și emit formaldehida. Alte substanțe periculoase în haine sunt poliesterii, care sunt manufacturați cu antimoniu, un produs cancerigen pentru ficat, piele, plămâni.
Așadar, alege hainele de bumbac, de in, de mătase, din materiale organice, care să nu dăuneze organismului în timp. Materialele sintetice lasă substanțele toxice să se elibereze în corp, de aici apărând problemele de la nivelul pielii. Mai mult, încearcă să schimbi detergenții chimici cu detergenți naturali.  

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®