Arhiva
Popular Posts

Cum ne protejăm copii de caniculă

by .

Cum să ne protejăm copiii de caniculă

 Vara își face de cap. E greu și pentru adulți, dar mai ales pentru copii să facă față unor temperature ridicate. Oriunde te-ai ascunde canicula te pândește și e foarte greu să te răcorești măcar puțin. Până și casa se transformă într-un cuptor iar contactul cu frigiderul te face brusc să regreți că nu ești un aliment care să stea confortabil pe rafturile sale.

Iată ce putem face pentru a ne ajuta copiii să treacă cu bine peste orele și zilele de caniculă.

1. Racoriți casa
Țineți geamurile deschise pe timpul nopții și închideți-le de cum răsare soarele. Pe timpul zilei, trageți storurile daca aveți, dacă nu jaluzelele sau draperiile. Astfel puteți reduce cu până la 15 grade temperatura din cameră.
 
 2. Beti lichide
Apa trebuie să fie tot timpul la îndemână. Pentru adulți este recomandat să nu consume băuturi cu cofeină pentru ca aceasta contribuie la deshidratare.
 
 3. Lăsati copiii să adoarmă mai tarziu
Pentru că sunt în vacanță, lăsati copiii să se ducă la culcare mai tarziu. Va prinde astfel dormind orele răcoroase ale dimineții.
 
4. Ventilatorul, dimineața și seara
Medicii spun că la o temperatură de peste 35 de grade uminidate de 50 la sută, procesul de transpirație este îngreunat dacă folosiți un ventilator. Acesta este recomandat să fie pornit numai dimineața și seara.

5. Aveți grijă la medicamentele copiilor
Unele dintre medicamente pot crește temperatura corpului. Întrebați pediatrul dacă medicamentele pe care i le-a prescris pe perioada verii n-au contraindicații în ceea ce priveste soarele excesiv și canicula.

6. Nu-i lăsați să alerge mult
Când ieșiți în parc fiți cu ochii pe copii și nu-i lăsați să alerge foarte mult. Dacă cel mic începe să aibă amețeli, grețuri, se simte slăbit, transpiră abundent, duceți-l într-un loc răcoros și dați-i multă apă (nu suc). Dacă nu-și revine după câteva minute înseamnă că a făcut insolație și trebuie să-l duceți de urgență la medic.

7. Îmbrăcați-i lejer
Hainele închise la culoare atrag soarele și acumulează căldura. Îmbracați-i în haine lejere, de bumbac, jerse sau in, de culori deschise. Evitați blugii ajustați și în general hainele care nu lasă pielea să respire. Neaparat acoperiți-le capul cu un chipiu sau o pălăriuță ușoară.

8. Nu ieșiti afară după prânz
Copilul trebuie ținut la răcoare pe timpul zilei. Evitați să ieșiți după prânz și mai devreme de ora 16:00.
 
9. Folositi crema de protectie împotriva razelor
Folosiți crema de protecție împotriva razelor solare, pe zonele deschise cum ar fi năsuc, obrăjori, bărbie, mânuțe doar să nu exagerați.

10. Mâncați ușor
Nu dați copiilor alimente fierbinți sau mâncăruri grele. Dacă sunt prea încălzite, alimentele vor ridica temperatura corpului, iar mâncărurile grele vor ține „ocupat” oganismul pentru digestie. Sunt recomandate alimentele care conțin multa apă: fructe, salate sau supe.

11. Faceți-le duș cât mai des
Răcoriți copiii făcându-le duș cât de des se poate. Dacă aveți curte, nu vă feriți să stropiți copiii cu furtunul cu apă puțin călduță.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®