Arhiva
Popular Posts

Cum îmbraci un nou născut vara

by .

Cum îmbraci un nou-născut vara?

 

Sezonul de vară vine la pachet cu o mulțime de pericole pentru sănătatea copilului. Soarele arzător și ultravioletele îi expun pielea la arsuri și la diferite forme de cancer, căldura excesivă il predispune la deshidratare și la supraâncălzire, iar dacă hăinuțele nu sunt potrivite, există riscul iritațiilor și eczemelor pe piele.

 

Crema sau loțiunea de protecție solară

Înainte de a îmbrăca bebelușul cu orice fel de hainuță, ia loțiunea cu protecție solară și dă-i pe toate zonele pielii care urmează să fie expuse la soare.

Asigură-te că loțiunea este potrivită vârstei lui și că ai permisiunea pediatrului pentru a o aplica.

Există situații medicale care nu permit aplicarea unei astfel de creme sau nou-nascuți cu o piele mult prea sensibilă și care trebuie protejati prin alte masuri de efectele nocive ale soarelui.

 

Body-ul, piesa vestimentară de bază

Body-urile sunt piesele vestimentare de bază pentru orice fel de ținută a unui nou-nascut, indiferent că e vara sau iarnă.

 

Rochița, fustița sau pantalonași scurți

Dacă ești mamică de fetiță, o poți lăsa îmbrăcată doar în body în partea de sus și îi poți adăuga o fustiță haioasă, colorată, lejeră. În cazul în care este băiețel, optează pentru pantalonași scurți.

Daca este foarte cald, chiar și la umbră, poți înlocui, în cazul fetițelor, body-ul cu o rochiță de vară lunguță si vaporoasă.

Daca ai posibilitatea să cumperi hăinuțe din materiale care protejează pielea împotriva razelor ultraviolete ale soarelui, cu atât mai mult este recomandat să o faci.

Verifică-i întotdeauna extremitățile – mânuțele și picioarele - și vezi dacă sunt reci sau calde, pentru a-ți da seama daca micuțul risca sa se supraîncalzească sau dimpotrivă, dacă îi este răcoare sau frig și mai are nevoie de o hăinuță în plus.

 

Păturica de vară

Păturica este esențială în orice anotimp la nou-născuți. Cea de vară trebuie să fie subțire, din bumbac 100% și, dupa posibilități, cu protecție solară.

Probabil că te gândești că este atât de cald afară încât păturica nu își are rostul. Se dovedește a fi foarte utilă și să protejezi nou-născutul atunci când nu ai de ales și trebuie să treci cu el prin soare. În plus, te ajuta să îl protejezi de aerul condiționat din mașină, în timpul transportului dintr-o parteîintr-alta.

 

Palariuța de soare, obligatorie

Pălăriuța de soare este un accesoriu care nu trebuie sa lipsească din garderoba de vara a niciunui copil, cu atât mai mult a unui nou-nascut.

Alege pălăriuțe sau șepci cu borurile sau cozorocul larg, astfel încât zona gâtului și față să fie perfect protejate de soare.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®