Arhiva
Popular Posts

Cu copiii la scoală! Solutii pentru prima zi de scoală fără stres.

by .

Cu copiii la scoală! Solutii pentru prima zi de scoală fără stres.

 

Încă puține zile până la reînceperea șolii. Toți ne amintim de stresul și emoțiile pe care le trăiam în ajunul primei zile de școală.

Mersul la școală înseamnă o schimbare semnificativă în cotidian atât pentru copil, cât și pentru parinți. După vară tuturor ne este greu să ne adaptăm la un nou program, să ne trezim de dimineață și să fie totul pregatit la timp. Dar o mare parte din stres poate fi evitat dacă există un pic de planificare.

 

Iată cum poate arăta prima zi de școală fără stres!

 

Nu te agita prea mult cu achizițiile de rechizite înainte de începutul școlii. Fiecare învățătoare sau profesor are propriile cerințe. Așa că pentru prima zi de școală un carnet de notițe și câteva creioane ar trebui să fie suficiente.

 

Cumpara florile cu cel puțin o zi înainte! Dacă îți faci griji că se vor ofili, poți cumpăra flori în ghiveci, iar dacă vrei să impresionezi cu un aranjament floral deosebit, îl poți comanda din timp chiar și on-line. Florile vor fi înfipte într-un burete special, care poate fi udat pentru a menține prospețimea florilor.

 

Începe pregătirile cu o seară înainte! Copilul ar trebui să se culce ceva mai devreme decât în mod normal. Așa că începe mai devreme dușul, spălatul pe dinți, lectura de seară. Important: evită să lași copilul să se uite seara la televizor. Agita! E valabil chiar și pentru tine …

 

Pregateste de cu seara hainele în care se va îmbrăca. Stabilește împreună cu copilul ținuta sa de a doua zi. Majoritatea copiilor vor să facă o impresie bună când se întalnesc (reîntalnesc) cu colegii, așa că trebuie să înțelegi că ținuta va fi un subiect “sensibil”.

 

Dă trezirea mai devreme! Trezitul mai devreme poate fi complicat în unele cazuri, așa că include în timpul necesar și 10 -15 minute de acomodare.

 

Ai grijă să rămână suficient timp pentru mic dejun. Este obligatoriu să mănânce pentru a se putea concentra. Pregătește-i și o gustare pentru pauza – poate fi un măr, morcovi curățați sau bucățele de ardei sau orice fruct sau legumă din cele preferate, care să nu se storcosească. Și o sticlă cu apaă sau limonadă este obligatoriu sa aibă.

 

Pleacă din timp de acasă. Traficul va fi aglomerat și vei găsi cu greutate loc de parcare. Dacă vrei să fiți punctuali, atunci soluția este: comandă un taxi (acum se pot face precomenzi) iar la întoarcere veniți pe jos acasă!

Acordă-i atenția necesară. Prima zi de școală este una importantă pentru copilul tău. Vorbește cu el, eventual întreabă-l ce simte. S-ar putea să fie deosebit de emoționat, ceea ce se poate traduce prin reacții neobișnuite. 

 

Înarmează-te cu răbdare! Și încearcă, pe cât posibil, să îți eliberezi ziua respectivă și să-i fii alături. Eventual după ce-l iei, puteți merge împreună la o terasă.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®