Arhiva
Popular Posts

Istoria tricoului polo

by .

Originea exactă a tricoului polo nu e certă, ceea ce este sigur este că apariția acestuia a apărut în paralel cu jocul de polo mai ales la finalul secolului XIX. Observând aceste ținute, John Brooks, nepotul fondatorului Brooks Brothers, în urma unei  vizite în Anglia, s-a întors acasă și a aplicat modelul cămășilor sale, care au luat numele de button-down (se fixează cu nasturi pe cămașă).

În 1986 acest model a fost lansat pe piață și firma  încă consideră că acesta este originalul polo.

Douzeci de ani mai târziu, Lewis Lacey, un argentinian, jucător de polo, și-a deschis un magazin de îmbrăcăminte în Buenos Aires și vindea tricouri polo ce erau brodate cu imaginea unui jucător de polo.

Alt nume care a influiențat istoria tricourilor polo e legendarul jucător de tenis Jean Rene Lacoste, recunoscut de mulți ca fiind cel ce a revoluționat tricoul polo. Tricourile cu guler și mâneci lungi nu aveau funcționalitatea necesară, așa că Lacoste a creeat o alternativă nevoilor sale: un tricou cu mâneci scurte, dintr-un material ușor, bumbacul, pentru a permite pielii să respire. Și-a purtat ’’invenția’’ pentru prima dată în 1926, la o competiție pa care a și cîștigat-o. Ulterior a aplicat pe tricou o siglă cu un crocodil, deoarece presa a început să îl numească ’’aligatorul’’.

Se spune că acest tricou polo a fost prima piesă de îmbrăcăminte, în special pentru sport, care a avut un brand atât de vizibil.

Tricourile polo din ziua de azi se găsesc sub diverse forme, sub guler apar, fie nasturi, fie fermuar. Unele midele au buzunar în zona pieptului. Ca și material acestea sunt fabricate fie din bumbac fie din fibre sintetice.

Fiind situat la limita dintre casual și formal, în principiu, datorită gulerului, tricoul polo, e un articol versatil ce nu trebuie să lipsească din garderoba dumneavoastră.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®