Arhiva
Popular Posts

Detergenții naturali, o adevărată comoară!

by .

Tot ceea ce folosim pentru spălat și curat, la baie, bucătărie, dar mai ales în îngrijirea corporală, sunt produse de sinteză, rezultate din transformarea chimică a produselor petroliere, a mineralelor, la care se mai adaugă încă alte chimicale, arome, coloranți, conservanți. Detergenții de vase, lichizi sau solizi, prafurile de curățat, detergenții petru rufe, înălbitorii, pasta de dinți, gelurile de duș, șamponul, săpunul, detergenții solizi pentru toaletă, toate sunt produse chimice.

 

 

Dacă totuși vrei produse naturale, iată cîteva sfaturi, așa cum probabil le putem primi doar de la bunicile noastre.

 

 

 

Oțetul

 

Este o substanță care poate curăța perfect aproape orice suprafață din casă. Singura condiție este să folosești oțet natural, rezultat din fermentarea naturală a vinului. La o parte de oțet se adaugă o parte de apă și ai obținut o soluție miraculoasă. Nu te teme că va mirosi totul a oțet. Aroma specifică dispare într-o oră sau poți aromatiza tu singură amestecul, adăugînd în soluție câteva coji de portocală, lamâie sau adaugă o mână de frunze de mentă. Soluția de oțet va mirosi foarte bine.

 

 

 

Sucul de lămâie

 

Sucul de lămâie este foarte util la dizolvarea săpunului uscat și a depunerilor de piatră. Curăță perfect alama, cuprul, faianța și lemnăria laminată din bucătărie și baie.

Amestecă suc de lămâie cu oțet, plus un albuș de ou bătut bine și ai obținut un detergent de vase perfect. Amestecă zeamă de la o jumătate de  lămâie cu o ceașcă de ulei de măsline și apucă-te de lustruit mobila! Dacă ai mobilier închis la culoare, adaugă câteva linguri cu vin roșu.

 

 

Bicarbonatul

 

Bicarbonatul cumpărat de la farmacii este un praf natural de curățat. In plus nu irită și este un dezodorizant excelent. Un săculeț de pânză  cu bicarbonat, absoarbe mirosurile din baie și din frigider. Schimbă-l periodic.

Dacă  vrei arome plăcute în baie, adaugă ulei de mentă sau lavanda peste bicarbonat.

Amestecă suc de lămâie cu oțet și câteva plicuri cu bicarbonat, până obții o pasta. Ai obținut cel mai eficient praf de curățat. Este natural, nu îți atacă mâinele și este 100% biodegradabil. Este foarte bun pentru a curăța suprafețele din lemn, piatră, marmură, chiuvetele, robineții.

 

 

 

Ouale

 

Ouale sunt detergenți foarte buni pentru pielea și părul tău. În medie 4-5 ouă sunt suficiente pentru un spălat pe cap. Bate bine ouăle și ai obținut un șampon natural. Dacă ești blondă, clătește-te cu ceai concentrat de mușețel, dacă ești bunetă, cu infuzie de frunze de nuc, iar dacă ești roșcată, cu ceai de sunătoare.

 

 

 

Laptele

 

Este un veritabil înălbitor natural. Înmoaie cearșafurile bine spălate anterior în apă fierbinte în care ai adăugat un litru de lapte. Lasă lengeria până se răcește apa. Clătește bine în mașina de spălat.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®