Arhiva
Popular Posts

Cum să te distrezi cu copii fără să cheltui bani mulți

by .

 

 

Se apropie weekendul și cu toții ne gîndim unde să ne ducem sau ce să facem pentru a ne distra pe cinste cu copiii. Este posibil că nici  bugetul pentru un astfel de ’’dezmăț’’ să nu fie foarte mare, mai ales că locurile  de joacă speciale nu sunt tocmai ieftine. De aceea am căutat câteva idei de a petrece timpul liber împreună cu familia fără să cheltuiți prea mulți bani.

 

 

Jucați-vă de-a turiștii

 

Ieșiți cu copiii în oraș, înarmați-vă cu un aparat de fotografiat și pretindeți că sunteți turiști. Faceți multe poze, iar când ajungeți acasă descărcați-le în computer și uitați-vă la ele ca și cum ați rememora amintiri dintr-o vacanță de vis.

 

Oferiți-vă voluntari

 

Dacă aveți copii mai mari, iar în orașul vostru se anunță vreo campanie de voluntariat prin care să faceți curățenie în vreun parc, nu ezitați să o faceți. Vă puteți crea noi prieteni și, în plus, îi responsabilizați pe copii să aibă grijă de mediu înconjurător.

 

 

 

Priviți filmele preferate

 

Dacă nu este o zi prielnică ieșirii în oraș, puteți oricînd să priviți desene animate clasice care v-au încîntat și vouă copilaria. În acest fel veți retrăi și voi clipele când erați mici.

 

Ascunde și găsește

 

Copiii adoră să descopere. Dacă stați la curte, este și mai interesant suprafața de ’’cotrobăit’’ fiind și mai mare. Ce aveți de făcut? Ascundeți câteva obiecte prin casă/grădină. Faceți o listă cu ceea ce lipsește și lăsați copiii să bifeze lucrurile găsite.

 

 

 

Inventați o poveste

 

Așezați-vă cu toții în sufragerie sau în grădină și inventați o poveste. Fiecare membru al familiei spune cîte o frază-două. Important e să înceapă cu ‘’a fost o dată’’ iar restul vine de la sine. Ideal ar fi să și înregistrați conversația iar peste ani să vă amintiți de aceste momente plăcute.

 

Copiii cu talent

 

Nu e copil care să nu aibă un talent. De ce nu l-ați găsi pe cel al copilului/ copiilor voștri. Improvizați o mică scenă și spectacolul e pe cale să înceapă.

 

 

 

Vizitați un muzeu

 

Poate că la muzeele mari din oraș ați fost, dar mai sunt altele mai mici, case memoriale etc. Toate aceste lucruri pot stîrni imaginația unui copil. Dacă aveți copii mai mari n-ar fi rău să-i puneți să caute singuri pe internet unde ați putea merge.

 

Discotecă la tine acasă!

 

Copiilor le place să danseze așa că făceți-le pe plac. Puneți puțină muzică și invitați toată familia la dans. Cei mici își vor consum energia iar cei mari caloriile.

 

Implicați copiii în prepararea cinei

 

Spre finalul zilei încurajați copiii să vă ajute la pregătirea mesei. Transformați în joacă gătitul alături de cei mici iar ei vor avea mai multe motive e bucurie. Petrec momente speciale alături de voi, se simte important pentru că participă la lucruri importante cum este pregătitul cinei, pe de o parte, iar pe de alta parte va simți altfel gustul mîncării la realizarea căreia a participat.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®