Arhiva
Popular Posts

Curiozități și lucruri amuzante pe care nu le știai despre modă

by .

Știai că, în Grecia Antică, oamenii făceau gimnastică nud? Sau că există zone ale lumii în care fustele și rochiile nu mai sunt percepute ca articole vestimentare exclusiv feminine, acestea fiind purtate chiar și de bărbați? În materie de modă, lucrurile au evoluat într-o manieră incredibilă. De aceea ne-am gândit că ai dori să citești câteva curiozități și lucruri amuzante legate de evoluția confecțiilor textile, de-a lungul istoriei:

 

1.În Roma Antică, articolele vestimentare de culoare mov erau exclusiv rezervate împăraților și magistraților.

2.Până după cel de-al Doilea Război Mondial, femeilor nu le era permis să poarte pantaloni scurți.

3.Prima revistă de modă a fost publicată în Germania anului 1586.

4.Primele dovezi ale existenței hainelor datează undeva între 100 000 și 500 000 de ani.

5.Bikini poartă această denumire după insula Bikini Atoll, unde armata SUA își testa bombele în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Creatorul acestui articol vestimentar, Louis Reard, credea că invenția va crea va crea un șoc asemănător celui declanșat de o bombă atomică.

6.Nasturii cămășilor pentru bărbați sunt dispuși pe partea dreaptă, pe când cei pentru femei, pe partea stângă.

7.Statusul social al unei persoane în Evul Mediu era reprezentat de culoarea articolelor vestimentare pe care le purtau. Nobilii purtau confecții textile roșii, țăranii maro și gri, iar negustorii și alți oameni din sfera economiei, verzi.

8.În cultura arabă, pantofii sunt considerați murdari, pentru că ating pământul și acoperă cea mai joasă parte a corpului-picioarele. Este considerat jignitor să arăți cuiva talpa pantofului, iar să arunci cu un pantof după cineva, echivalează cu o insultă extremă de gravă.

9.Conform folclorului islandez,  dacă nu porți haine noi de Crăciunvei fi mâncat de un monstru-pisica uriaș.

10.O femeie  a fost arestată în Boston, 1907, după ce a purtat un costum de baie întreg, mulat, la plajă.

11.În anii 1860, rochiile erau atât de largi și de somptuoase, încât femeile rămâneau adesea blocate încercând să intre pe uși.

12.Bărbații nu au purtat lenjerie înainte de secolul al XVII-lea. Femeile nu s-au deranjat, nici ele, să poarte lenjerie înainte de anii 1800.

13.Afirmația conform căreia rozul este pentru fete și albastrul pentru băieți este un fenomen relativ nou: un catalog al anilor 1918 recomandă fetelor să poarte albastru, pentru că este mult mai delicat, iar băieților să poarte roz, pentru că este o culoare mai puternică și mai pasională, fiind derivat chiar din roșu.

14.Primul shopping moll adresat articolelor vestimentare a fost construit în Roma Antică.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®