Arhiva
Popular Posts

Îţi usuci rufele în casă? Uite de ce nu e bine să faci acest lucru!

by .

Rufele proaspăt spălate cresc umiditatea aerului din interiorul casei, în timpul uscării, ceea ce le face un pericol pentru cei care suferă de astm sau alergii.

Potrivit cercetătorilor din Glascow, Marea Britanie, uscarea rufelor creşte umiditatea în casă cu până la 30%.  În plus hainele umede atrag mulţi acarieni până ce se usucă şi cresc riscul formării de spori care afectează calitatea aerului. În acest fel se crează un mediu dăunător pentru persoanele asmatice sau alergice.

Mai mult specialiştii atrag încă o dată atenţia asupra igrasiei şi mucegaiului care se pot dezvolta în camere în care sunt uscate rufele şi care afectează sănătatea. Traiul într-o casă cu igrasie poate cauza reacţii alergice şi infecţii, care duc la scăderea imunităţii. Primele semne că igrasia şi mucegaiul îţi atacă sănătatea sunt:

-Tusea

-Oboseala constantă

-senzaţia de iritare a ochilor, a gâtului şi a pielii

-greaţa

Pentru a evita formarea igrasiei, pe lângă uscarea rufelor în exteriorul casei:

-deschide geamurile zilnic timp de 20 minute, indiferent de vreme, şi ridică storurile pentru a lăsa lumina să pătrundă în toate camerele.

-folseşte un dezumidificator

-curăţă cu regularitate rosturile faianţei şi gresiei din bucătărie şi baie, pentru că umiditatea din aceste camere permite formarea mucegaiului

-alege ventilatoare pentru baie şi bucătărie, respectiv o hotă tot în scopul de a evita apariţia condensului şi a igrasiei.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®