Arhiva
Popular Posts

9 sfaturi pentru un somn odihnitor

by .

Sunt dimineți în care te trezești mai obosit/ă decât atunci când ai adormit? Iată 9 sfaturi pentru un somn odihnitor

Te duci la culcare prea târziu, adormi în fața televizorului sau, pur și simplu, nu te îmbraci adecvat pentru somn. Toate acestea sunt obiceiuri nesănătoase care nu îți oferă un somn odihnitor.

De aceea iată ce ar trebui să faci și ce ar trebui să eviți pentru ai oferi corpului tău relaxarea de care are nevoie:

 

Duș fierbinte

Când ieși dintr-un duș fierbinte, din cauza că în cameră este mai răcoare, temperatura corpului scade, ceea ce îți dă senzația de somnolență. Nu numai atât, dar un duș fierbinte îți relaxează corpul și mintea.

Pijamale

De multe ori renunțăm la pijamale în favoarea unui tricou mai vechi combinat cu o pereche de pantaloni de trening sau sport. Dar asta este o greșeală. Este indicat să ai o îmbrăcăminte specială pentru somn(anume pijamale) pentru ai da de înțeles corpului tău că a venit ora de culcare. În plus o pijama de calitate, oferă confort corpului și îi permite să respire.

Patul- un refugiu

Încearcă să nu îți aglomerezi patul cu lucruri care nu au legătură cu somnul. De asemenea, fă-ți patul în fiecare dimineață, pentru al găsi seara curat și aerisit.

Mâncarea

Nu te duce la culcare flămând/ă. Asta nu înseamnă să mănânci pe nesăturate, dar ai nvoie de o gustare care să conțină proteine. Evită zahărul cofeina sau alimentele iuți, pentru că acestea te vor împiedica să adormi.

Jurnal

Este bine să adormi fără griji. Un sfat pentru a-ți lăsa problemele în urmă este să le notezi într-un jurnal. Scrie tot ce ți-a rămas nerezolvat pest zi și ce te-a supărat. Dacă nu ți le scoți din minte înainte de culcare, vei avea un somn agitat, posibil chir și coșmaruri sau treziri nocturne.

Exemplul copiilor

Copiii au o oră fixă de culcare, și părinții ar trebui să aibă la fel. Gândește-te care sunt prioritățile pe care e stabilești pentru copilul tău: să mănânce corect, să aibă un somn odihnitor...Aceleași priorități ar trebui sp le ai și pentru tine.

Fără dispozitive electronice

Evită să adormi butonînd pe teefon sau tabletă. Creierul tău are nevoie să te debranșezi de la lumea electronică, măcar pe timp de noapte. De asemenea, când te trezești, dă-ți un timp până să îți verifici mesajele și e- mailurile.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®