Arhiva
Popular Posts

Spălarea și îngrijirea hainelor de lână

by .

1.Asigură-te că hainele chiar au nevoie să fie spălate

Spre deosebire de bumbac și alte țesături lâna nu trebuie spălată la fel de des. Chiar și șosetele din lână pot fi purtate de mai multe ori dacă le aerisești între folosiri. În general speli hainele după fiecare purtare, ei bine, cu lâna lucrurile nu stau la fel. Trebuie să te obișnuiești să le aerisești și vei fi uimit/ă cât de mult rezistă, cât de ușor se întrețin și cât de rar trebuie să le speli.

 

2.Curăță cu o perie hainele foarte murdare sau pătate

Hainele foarte murdare sau pătate au nevoie ca înainte de spălare să fie curățate cu  peria și apoi clătite cu apă rece.

3.Folosește un detergent potrivit

Flosește produse speciale pentru spălarea și îngrijirea hainelor din lână, sau dacă nu ai, șamponul pentru copii este destul de bun. Nu folosi detergent normal, chiar dacă este ecologic. Dizolvă mai întîi detergentul în apă și apoi pune la spălat.

4. Temperatura apei să nu depășească 30 grade

La o temperatură mai mare, hainele de lână vor ’’intra la apă’’ adică se vor strânge și vor fi mai mici.

5. Spală prin înmuiere și apăsare, nu freca hainele pentru că se vor scămoșa

Apa fierbinte agitația și detergentul, sunt dușmanii lânii, deci încearcă să le eviți și să speli prin înmuiere și stoarcere ușoară. Veste bună, lâna se curăță foarte ușor doar cu apă.

 

6. Spală lâna la mașină cât de rar poți.

Folosește mașina doar pe progam de lână și nu mai mult de 30 de grade. Încearcă să o folosești doar în caz de urgență. Spălatul de mână este mai indicat.

 

7.Usucă hainele întinse pe un suport, nu atârnate

Îndepărtează excesul de apă prin rularea hainelor într-un prosop și apasă ușor. Apoi pune-le la uscat pe suport . Cel mai bine le face uscarea în aer liber.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®