Arhiva
Popular Posts

Cum să îți alegi costumul potrivit în funcție de constituția fizică

by .

Se știe deja că bărbații nu sunt pasionați de cumpărături. În plus, de multe ori nici constituția fizică nu îi ajută să găsească costumul perfect în primul magazin în care pășesc. Asta nu e o scuză insă să nu aibă în șifonier măcar un costum care sa le vină perfect.

Există câteva sfaturi eficiente care i-ar putea ajuta să își aleagă costumul potrivit în funcție de constituția fizică.

Bărbatul scund

 

Multi dintre bărbații cu o statură mai mică nu își găsesc ușor costumul potrivit. Înălțimea, talia mai mică, aceste caracteristici îi determină de multe ori să ajusteze costumele achiziționate, apeland la un croitor. Există, însă, câteva trucuri de care ar fi bine să țină cont.

Lor nu le sunt recomandate sacourile lungi, cravatele și curelele late sau reverele largi, pentru ca acestea îi vor face să pară și mai scunzi. Indicat ar fi să poarte pantofi cu o linie frumoasa și subțire, să arate puțin din manșete pentru a lungi brațele și să opteze pentru liniile verticale, care să le alungească întreaga înfațișare.

 

Bărbatul înalt

 

Cea mai mare greșealaă a bărbaților înalți este aceea de a-și cumpăra costume supradimensionate. Nu aceasta este soluția ideală, întrucât un astfel de costum îi va face să pară și mai înalți.

Daca te încadrezi și tu în această categorie, nu purta cravate foarte subțiri pentru că ele îți vor evidenția și mai mult înălțimea, așa că optează pentru cravate ceva mai late.

Sacoul cu doi nasturi este indicat pentru un bărbat înalt, în vreme ce manșetele acestuia trebuie păstrate la nivelul normal.
În materie de pantofi, cei rotunjiți se potrivesc mai bine constituției tale decât cei ascuțiți. Daca ești foarte înalt, accesorii ca centurile, dungile orizontale te ajută să păstrezi o bună proporție a corpului.

 

Bărbatul corpulent

 

De multe ori, cei cu o astfel de constitutie fizica se confruntă cu diverse probleme în achizițonarea unui costum: mărimea de la gât nu se potriveste cu cea a trunchiului, gulerul este prea înalt, pantalonii prea lungi.
Regula generală ar fi aceea de a nu alege un costum mult mai mare, din dorința de a părea mai slab.

Un mic detaliu de efect ar fi acela de a opta pentru un buzunar pătrat la sacou, focalizand astfel atentia asupra pieptului, și nu asupra abdomenului. Sacoul trebuie să stea închis atât timp cât nu te așezi, iar cămășile simple și elegante sunt cele mai indicate. Pantalonii pot fi fără pliuri și, în loc de a-i alege foarte înalti, poartă bretele care sa înceapă în jurul taliei, nu mai sus. Evită cravatele foarte înguste, reverele și alege pantofi cu o talpă solidă.

 

Bărbatul atletic

 

Chiar dacă mulți ar crede că acești bărbați își găsesc foarte repede costumul potrivit, lucrurile nu stau chiar așa. Unele cămăși ar putea fi prea scurte din cauza umerilor lați, așa că nu sunt indicate reverele înalte. Spre deosebire de bărbații corpolenți, cei atletici nu trebuie să atragă atenția asupra pieptului, așa că nu sunt indicate buzunarele pătrate.

Specialiștii spun că ținuta potrivită bărbaților atletici ar trebui sa fie compusă din sacou în forma de V, cu doi nasturi, guler mic, pantaloni ceva mai strâmți jos și costume etichetate ca "slim" sau "atletic". Pantofii nu trebuie sa fie nici prea subțiri, dar nici masivi. 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®