Arhiva
Popular Posts

Metode de lărgire a pantofilor - 6 trucuri simple

by .

Încălțămintea din piele naturalaă este de departe cea mai bună alegere când vine vorba despre confortul picioarelor, însă ce te faci când o încalți sși îți dai seama că te strange?

Iată câteva trucuri prin care poți lărgi ușor încălțămintea.

1.     Poartă pantofii cu șosete groase

Dupa ce-ți cumperi o noua ăpereche de pantofi din piele, evită saă o portiț direct afară. Indicat ar fi șă porți pantofii prin casă, cu șosete groase. Șosetele ajută pielea să se lărgească, atât cât să devină confortabilă, fără să deformeze designul pantofilor.

2.     Încălzeste pielea cu foehnul

Caldura relaxeaza fibrele naturale, așa ca un alt truc prin care poți evita ca pantofii sa te strângă este să te încaltți cu ei (cu tot cu sosete groase) și să-i încălzești cu foehnul. Însă ai grijă să nu ții sursa de căldură mai mult de 30 de secunde pe suprafața pantofilor.

Așteaptă ca pielea să se răcească, apoi încalță pantofii fără șosete. Când în sfârșit poți purta pantofii fără niciun disconfort, este momentul să aplici pe piele puțină cremă de mâini, loțiune de corp sau lapte demachiant, doar pentru a o rehidrata. Atenție! Soluția hidratantă se aplică doar pe pielea box, netedă, nu și pe cea întoarsă sau lăcuită.

3.     Umple pantofii cu apa și bagă-i în congelator

Oricât de ciudat ți s-ar părea acest truc, să știi că este foarte eficient, dacă vrei să porți pantofii din piele naturală făraă să te strângă. Pentru aceasta, ai nevoie de doua pungi cu fermoar, pe care le umpli cu 250 ml apă. Elimină aerul din pungi, apoi sigilează-le și introdu-le în fiecare pantof. Bagă pantofii în congelator peste noapte.

Când scoți pantofii din congelator, lasă-i la temperatura camerei jumătate de oră, apoi scoate pungile din ei, șterge-i cu un prosop de hârtie și încalță-i.

4.     Înmoaie pielea cu banalul spirt

Acesta este, probabil, cel mai cunoscut truc de lărgire a încălțămintei din piele naturală. Fă douaă ghemotoace din sșosete și îmbibă-le cu spirt, apoi introdu-le în interiorul pantofilor. Sub acțiunea alcoolului, pielea naturală se va lăsa, devenind mai flexibilă și mai moale.

5.     Încearcă trucul cu cartoful

 Curață doi cartofi medii și introdu-i în pantofi pentru câteva ore sau peste noapte. Amidonul și lichidul din cartofi ajută pielea să se lase usor, astfel încât a doua zi vei putea purta pantofii preferați fără să te strângă.

6.     Umple pantofii cu hârtie

Daca te strâng pantofii, mototolește haâtie de ziar sși introdu câte un ghemotoc în fiecare pantof. Este posibil ca pielea să nu se lase dupa prima încercare, ceea ce înseamnă că trebuie să repeți trucul câteva zile la rând. 

Cum lărgești încălțămintea din piele întoarsă

Încălămintea din piele întoarsă este mai pretențioasă, dar în acelasi timp tinde să se lase mai repede decât cea din piele box. Totuși, daca ai pantofi din piele întoarsă care te strâng, poți încerca unul dintre următoarele trucuri:

– poartă pantofii cu șosete groase

– introdu în pantofi cocoloașe de hârtie și ține-i astfel peste noapte

– încălzeste pielea cu foehnul, în timp ce ești încalțată

Reține faptul că pielea întoarsă se poate păta foarte ușor, de aceea îți recomandăm să nu încerci să-ți lărgești pantofii cu alcool, aburi sau cu gheață.

 

Cum lărgești încalțămintea din piele lăcuită

Și încalțămintea din piele laăcuită poate fi mai rigidă la început. Sigur că se lasă cu timpul si ia forma piciorului tău, devenind comodă, însp dacă vrei să lărgesști pantofii rapid, ca să îi poți purta încă de a doua zi, îți recomandam sa îi porti prin casă cât mai mult timp.

De asemenea, poți încerca trucurile sugerate și la lărgirea pantofilor din piele întoarsă.

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®