Arhiva
Popular Posts

Cum să te trezești în formă de dimineață

by .

Numeroase persoane îşi setează alarma de dimineaţă având cele mai bune intenţii, ştiind că acela este momentul în care trebuie să se trezească pentru a-şi începe activităţile zilei respective. Însă, alarma pare să sune mult mai devreme decât suntem noi pregătiţi să ne ridicăm din pat, aşa că o oprim şi, eventual, întârziem.

Elementul cheie se află în interiorul corpului tău. “Un factor important în ideea de a fi capabil să te trezeşti uşor la ora dorită este sincronizarea ritmului circadian sau a “ceasului intern””,spune cercetătorul în somn Leon C. Lack, profesor la şcoala de psihologie de la Universitatea Flinders din Adelaide, Australia. Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a te trezi la timp este planificarea programului de somn din ziua şi din seara de dinainte.

 Trebuie să ştii pentru ce vrei să te trezeşti

Care este motivaţia ta? Vrei să te trezeşti la timp pentru a lua micul-dejun cu familia, pentru a face exerciţii sau pentru a avea doar câteva momente de meditaţie, astfel încât să fii mai bine pregătit pentru ziua respectivă? Odată ce îţi stabileşte bine motivele, fă un al doilea pas şi spune familiei sau colegului de apartament despre schimbarea pe care vrei să o faci. Responsabilitatea ajută la fel de mult ca şi alarma ceasului.

 

Regândeşte dimineţile

 

Acum că ştii exact ce vrei să faci atunci când te trezeşi, ia în considerare reducerea numărului de activităţi de dimineaţă.

Dacă decizi că vrei să ai timp să iei micul-dejun împreună cu familia, economiseşte ceva timp în seara precedentă: stabileşte hainele cu care te îmbraci a doua zi, papucii cu care te încalţi etc.

 

Încearcă să îţi cunoşti ceasul intern

 

Dacă de ceva vreme nu reuşeşti să dormi suficient, cel mai probabil nici nu ştii de cât somn are nevoie organismul tău în mod natural

O modalitate prin care îţi poţi da seama ce ar putea funcţiona în cazul tău este aceea de a stabili o oră de somn constantă, care începe cu opt ore înainte ca alarma ta să pornească. Rămâi la acest “sistem” timp de câteva săptămâni (inclusiv în weekend-uri) pentru a înţelege cât de bine răspunde organismul tău la acest proces. Lack subliniază faptul că unele persoane sunt în mod natural “păsări de noapte” şi le va fi foarte greu să meargă la somn mai devreme, chiar dacă trebuie să se trezească la fel de devreme şi a doua zi.

 

Închide toate dispozitivele electronice înainte de culcare

 

Un aspect important legat de trezirea la timp este acela de a dormi suficient în noaptea precedentă. Iar pregătirea pentru somn este un proces de relaxare.  Dacă îţi petreci timpul în faţa unui ecran (televizor, calculator, laptop, telefon) chiar până în momentul în care te hotărăşti să adormi, somnul tău nu va fi unul odihnitor.

Foloseşte alarma gadgetului tău preferat pentru a-ţi aminti că trebuie să închizi toate dispozitivele electronice cu cel puţin o oră înainte de a te băga în pat.

 

Primul lucru de care ai nevoie dimineaţa este o lumină puternică

 

Luminile puternice emise de televizorul tău, înainte de culcare, îţi pot îngreuna somnul, dar lumina zilei timp de o oră sau două imediat după ce te-ai trezit te poate ajuta să îţi setezi ceasul intern pentru a accepta ora de trezire.

Această lumină poate fi de la Soare, în special vara, sau o lumină puternică artificială atunci când este întunecat afară. Dacă programul îţi permite, o plimbare dimineaţa sau un mic-dejun pe terasă va fi perfect atât pentru starea ta de spirit, cât şi pentru un somn mai bun.

 

 

Despre noi

Compania IUVAS activează în domeniul industriei ușoare de la 24 februarie 1998.
Ea este localizată în zona industrială a municipiului Chișinău, sectorul Ciocana, str. Meșterul Manole, 9.
Întreprinderea IUVAS este specializată în confecâionarea produselor din tricot, care corespund cerințelor de calitate, dar și celor mai noi tendințe ale modei.
Este una din cele mai cunoscute firme de tricotaje din Republica Moldova, caracterizindu-se prin calitatea articolelor, dotarea tehnică a întreprinderii, promptitudinea în executarea și livrarea comenzilor, personal calificat, flexibilitate, prețuri accesibile.

Contacte

  • (+373 22) 47-80-29
  • (+373 22) 47-80-29
  • lilia_iuvas@mail.ru iuvassrl@mail.ru

Facebook

www.iuvas.com - all right reserved ®