Vei uita de durerile de picioare! 9 trucuri pentru ca pantofii cu toc să fie mai comozi

Vei uita de durerile de picioare! 9 trucuri pentru ca pantofii cu toc să fie mai comozi

 În ciuda faptului că au o mulțime de pantofi în garderobă, puține femei se pot lăuda că au o pereche în care să se simtă confortabil o zi întreagă. Sunt eleganți, dar de cele mai multe ori, pantofii cu toc ajung să provoace dureri la nivelul piciorului sau chiar bătături. E într-adevăr o provocare să găsești pantofi cu toc confortabili fără să renunți la un aspect frumos și elegant al acestora și al piciorului. Nu e însă imposibil să te simți confortabil în niște pantofi cu toc înalt – iată câteva trucuri care te vor ajuta să poți să te simți mai comod și să mergi mai ușor în pantofii cu toc:


1. Leagă-ți degetele

Dacă folosești bandă adezivă pentru a-ți lega degetele când porți pantofi cu toc, vei evita problemele cu presiunea exercitată asupra venelor și cu umflarea picioarelor. Trebuie doar să îți legi cel de-al doilea și cel de-al treilea deget.

 

2. Folosește deodorant pentru margini

Dacă aplici deodorant pe marginile pantofilor nu vei mai face bătături și îți va fi mai ușor să te încalți cu ei.

 

3. Folosește punguțe umplute cu apă pentru a-ți lărgi pantofii

Pantofii noi sunt aproape întotdeauna foarte strâmți. Ca să-i lărgești, pune în ei punguțe umplute cu apă și apoi bagă-i în congelator. Mai apoi, sparge gheața în interiorul pantofilor. După aceea vor fi mult mai confortabili.

 

4. Încalță-te cu șosete groase și usucă-ți pantofii cu uscătorul de păr

Ca să îți poți lărgi pantofii mai ușor, pune-ți o pereche de șosete groase, încalță-te cu pantofii și apoi pornește uscătorul de păr. Aceștia se vor lărgi și tu vei putea să stai încălțată cu ei toată ziua.

 

5. Folosește șampon uscat pentru a evita transpirația

Picioarele transpirate îți pot cauza bășici sau, mai rău, te pot face să te dezechilibrezi și să cazi. Pentru a evita aceste lucruri, aplică-ți șampon uscat pe picioare înainte de a purta tocuri.

 

6. Nu trece direct de la tocuri la pantofi fără toc

Picioarele tale trebuie să se adapteze la diferența de înălțime. De aceea, ar trebui să treci de la tocuri înalte la tocuri mai joase și abia apoi la balerini.

 

7. Folosește pernițe pentru a te obișnui cu pantofii cu toc

Pernițele dinăuntrul pantofilor sunt întotdeauna o binecuvântare, pentru că te fac să te simți confortabil. Dacă nu vin unele cu pantofii, cumpără-le separat și pune-le în pantofi.

 

8. Înmoaie-ți picioarele

Asigură-te că îți înmoi picioarele în apă călduță pentru 20 de minute înainte de noaptea în care vei purta pantofii cu toc. Picioarele tale se vor ajusta mai ușor în pantofi.

 

9. Cumpără pantofii cu toc seara

Până seara picioarele tale se mai umflă, așa că pantofii care ți se potrivesc atunci, au măsura corectă.