Cum să speli un tricou cu imprimeu în 5 pași!

Cum să speli un tricou cu imprimeu în 5 pași!

1. Întoarce-l pe dos

Acest sfat este valabil pentru aproape orice material textil pe care îl bagi în mașina de spălat. Imprimeul va fi astfel protejat și nu va intra în contact cu suprafețele dure ale cuvei de spălare și nici nu se va atinge de celelalte haine.

2. 30 de grade Celsius

Sunt tricouri, nu salopete de lucru în fabrică, deci nu este nevoie să fie spălate la o temperatură aproape de fierbere. Alege un program de spălare „lejer” și lasă mașina să își facă liniștită treaba.

3. Nu spăla tot șifonierul deodată

Nu este indicat să speli mai ulte haine decât permite capacitatea mașinii deoarece nu se vor spăla bine. Pe lângă tricourile imprimate nu îndesa și haine cu fermoare, nasturi de metal, țepi, lanțuri etc. Ca în cazul oricărui material delicat, bucățile de metal care se mișcă haotic prin mașina de spălat pot deteriora printul.

4. Uscare

 Tricoul  cu imprimeu lasă-l să se usuce în tihnă, la aer, agățat pe sârmă. Nu te grăbi să îl usuci cu uscătorul de păr înainte de a ieși în oraș sau, mai grav, cu fierul de călcat, direct pe imprimeu.  Repetăm, nu pune fierul de călcat direct pe imprimeul tricoului!

5. Bonus

Scoate tricourile din mașina de spălat imediat ce s-a terminat programul de spălare! Este un sfat care poate fi aplicat fie că este vorba de tricouri sau alte haine. Așadar, nu lăsa tricourile să zacă închise în mașină timp de o zi și o noapte dacă nu vrei să prindă miros de rufe uscate în beci.

Dacă urmezi pașii de mai sus nu vei avea probleme cu rezistența printului în timp. Mai mult, tricourile tale imprimate vor avea o viață lungă și fericită, iar tu te vei putea bucura de ele timp îndelungat.